Perşembe, Temmuz 15, 2010

Dınınım Film Arası!




Şu iki üç haftadır filmlerle bayağı meşgulüz.Okuldur, dersanedir vs. zaman bulamıyorduk önceleri.Ancak hafta sonları ya da gece olunca uyuklayarak film seyretme pozisyonunda olabiliyorduk.Her gün en az iki film seyrederek izleyemediğim zamanların acısını çıkarır gibiyim.Film Arası dedim ama sanırım sürekli Film Arası uyguluyorum.Gelelim filmlere...

Dün yeni bir film almıştım."Diş Perisi" adı.Orjinal adıyla "Tooth Fairy". Fantastik, komediye giriyormuş türü.Oturdum izledim abimle, o kadar güldük ki sonrasında tüm gün komedi filmlerinden vazgeçemedik.Şu adamlar ne güzel film yapıyorlar ya, hayal güçlerine imreniyorum.

Bugün de ne izleyelim ne izleyelim derken, 2008'de vizyona giren Hancock aklıma geldi.Bilim kurgu türünden olup, çok iyi denilebilir.Komedi, dram bir arada yaşanıyordu sanki.Evet, çok güzeldi.Filmde o kadar güzel bir noktaya değinmişlerki, filmin etkisinden hala kurtulamadığımı belirtmeliyim.Will Smith ve Charlize Theron çok iyiydiler her zamanki gibi.Bir şeyden sürekli bir ders almalıyım ya da anlam çıkarmalıyım bu huyumdan nefret ediyorum ama yine de çıkardığım anlamı da sizlerle hemen paylaşayım.(:
Sevgi öyle bir duyguki, ölümsüzü bile ölümlü yapabilecek bir güce sahip.
Tabii ölümsüzlük diye bir şeyin olmadığını biliyoruz. Ama bu filmde gerçekten insanlara sevginin, bağlılığın gücünü en iyi şekilde anlatabilecek ya da gösterebilecek bir yol bulmuşlar, şüphesiz.

Sonra çıkardığım bir diğer anlam ise, Bir şeyi başarabilmek için önce inanmak gerekir.Bir şeyi yapabileceğine inanırsan, başarmış sayılırsın.Çünkü inanmak, büyük bir başarıdır.
Etkilendim etkilenmesine de biraz üzüldüm açıkcası.Kendini bir şeylerin içinde hissederken, onların hepsinin sadece film olması çok kötü gelmeye başladı filmin sonlarına doğru...(:

Her neyse sanırım çok şey istiyorum.Filmlerden bahsediyorum, çenem açılmışken bir iki filmden de bahsetmeden geçemedim."The Lovely Bones" orjinal adı, bizcesi "Cennetimden Bakarken"
olan bir film.Daha dün aldım. Ama uzun zamandır bekliyordum cd'sinin çıkmasını.Normalde gerilim, korku filmleri sevmem ama aylar öncesinden bu filme karşı ayrı bir his oluştu içimde filmin gizemi, dikkatleri üzerine çeken senaryosu hayal olsa da çok ilginç ve güzel geldi.Hemen izlemek istiyorum ama bu keyfi yarın ablamla paylaşacağım sanıyorum.Filmde ölen kız cennete gidiyor ve babasına onun katilini bulması için farklı yollarla yardım etmeye çalışıyor.Gerçekten gerilimi bol bir film ama kesinlikle izleyeceğim.Bundan ne anlam çıkartacağım çok merak ediyorum şimdi.

Son bir filmcik, kusuruma bakmayın.Çenem açıldığı zaman kapatamama gibi bir özelliğim var.Hemen filme geçeyim. Bu da şey, "Ondine".Bir deniz kızıyla bir balıkçı arasındaki acayip bir öyküden meydana geliyor.Bizimkiler nasıl çeviri yapıyorlar anlamıyorum.Kendileri bir ad koyuyorlar ve filmi izlemek için en önemli olan şeyin özelliğini yani adın özelliğini berbat ediyorlar.Buna da "İlahların Aşkı" diye bir isim bulmuşlar.Bu işi hiç sevmiyorum.Bu filmi de günlük msn sayfasında sinema haberlerinde görmüş, araştırmıştım.Bu filmde gizemli geliyor.Ama sanki masallara kaçıyor gibi biraz da.Ay bana n'oldu bilmiyorum gizemli olan her şey beni kendine doğru çekiyor sanki.Her neyse onun da cd'si çıksın alacağım en yakın zamanda.Haydi Bismillah diyorum.Pc'min, hayal dünyamın başından ayrılıp, gözlerimi yine çeviriyorum çok meşgul olduğum hayatıma.
Hayri Pıtır'ımı ve Narnia'nın son serilerini de heyecanla bekliyorum.

Pazartesi, Temmuz 05, 2010

Meçhul Sözlük:

Gece: Düşüncelerin ve duyguların dile geldiği tüm azaların sessizce yaşamak için bağırdığı en anlamlı vakit.


Saygılarımla.;)